Szkolenia na mazurach
Proponowany program pobytu:
Piątek
- Przyjazd ok. godz. 16:00 – 17:00
- Zakwaterowanie do pokoi (40 miejsc noclegowych, cena 50 zł osoba/noc)
- Obiad na sali jadalnej (35 zł/osoba). Jedzenie jest domowe, regionalne, mazurskie.
- Po obiedzie: wycieczka z podziałem na dwie grupy: najpierw jedna, później druga.
I WARIANT
Przejazd busem (ok. 3,5 km) na plażę w Kątnie (jez. Szeląg Wielki). Rejs statkiem motorowym przez podziemny tunel na jez. Szeląg Mały (plaża za Hotelem Anders). W trakcie rejsu proponujemy spotkanie z historią: znany mazurski gawędziarz opowie o regionalnych ciekawostkach. Czas trwania: ok. 60 minut dla każdej z grup. Cena: 30 zł/osoba.
II WARIANT
Rejs statkiem pasażerskim po jez. Drwęckim (Ostróda), jedną grupą.
5. Warsztaty wędzarnicze wraz z degustacją wędlin: szynka, boczek, kiełbasa z naszej wędzarni, pokaz i uwędzenie wcześniej przygotowanego mięsa, zespołowa gra zręcznościowa na trawie „Szachy Wikingów” – dla chętnych, obok wędzarni (całość: 40 zł/osoba).
Istnieje możliwość wyboru przez uczestników i podziału zespołu na 2 atrakcje równocześnie.
6. Wieczorem ognisko z pieczonymi ziemniakami, kiełbaskami i zabawami: „Szachy Wikingów” i/lub zespołowe zawody „Narty na trawie” (całość: 20 zł/osoba, ewentualny alkohol we własnym zakresie)
Po wcześniejszych ustaleniach możliwy jest serwis kawowy z 3 ciastami pieczonymi przez Gospodynię, do wyboru: tradycyjny, makowiec zawijany, sernik, drożdżówka, tort bezowy, jabłecznik, tiramisu.
SOBOTA
- Późne śniadanie (25 zł/osoba)
- Pakowanie
- Jeżeli jest czas i ochota: warsztaty z witrażownictwa: obróbka szkła, produkcja ozdób, pamiątek. Czas: 3-4 godziny. Cena: 40 zł/osoba.
- Możliwy 3-daniowy obiad, menu ustalane wspólnie (35 zł/osoba)
Możliwe są modyfikacje atrakcji.
Zadzwón lub napisz do nas!
e-mail: list@starejablonki.pl